Total Pageviews

Thursday, 28 September 2017


2nd trimester

Alhamdulillah, semuanya dalam keadaan yang baik
Terima kasih Allah sebab bagi aku kesihatan dan kekuatan 
untuk jaga kandungan aku dengan baik

Mama dah dapat rasa anak mama ni bergerak-gerak dalam perut mama
I'ts feel so wonderful sayang
I'm so excited!!!
Papa pun sama 😄
I'll be miss this moment bila awak dah keluar nanti sayang

Disebabkan mama dengan papa tak tau lagi gender awak
Mama dah survey-survey nama yang sesuai dan cantik untuk anak mama ni
Tapi mama tak discuss lagi dengan papa
Hehehe
Mama akan bagi tahu bila dah confirm gender nanti


Ini antara nama yang mama dah pilih.
Harap papa suka


-THE END-

Terima kasih, nanti singgah baca entry lagi ;)

Wednesday, 16 August 2017


Alhamdulillah
My pregnancy is 4 months already

Last week checkup
Mama dapat dengar degup jantung anak mama
I'm happy sayang
Lagi happy kalau papa pun dapat dengar sekali
Tapi sebab mama sendiri je dalam bilik tu
So, mama je la yang dapat dengar


Image result for degup jantung bayi dalam kandungan


Mama tak sabar nak tau anak mama ni boy ke girl
Tak sabar nak shopping barang-barang baby untuk anak mama

Image result for boy or girl cartoonImage result for boy or girl cartoon

-THE END-

Terima kasih, nanti singgah baca entry lagi ;)

Wednesday, 9 August 2017

Sejak pregnant ni tak boleh kalau suami tak ada lama-lama
Rasa rindu sangat-sangat
Eh, baby pun rindu papa dia jugak tau

Malam ni husband kena kerja malam
Nampaknya tak ada teman tidur la
Sedih 😞

Tapi tak apa lah
Think positive
Husband kerja cari rezeki untuk mama dengan baby

Oh ya, esok nak pergi klinik
Checkup pregnancy
Mama nervous ok
Nak tau keadaan anak mama macam mana
Harap anak mama sihat
Esok papa teman kita pergi checkup
😘

Sekejap je awak dah nk masuk 4 bulan sayang
Lagi 5 bulan je awak duduk dalam perut mama
Mama tak sabar nak tengok rupa awak
Mesti comel kan


Urmmmm....
Boy ke girl eh 🤔


-THE END-

Terima kasih, nanti singgah baca entry lagi ;)

Tuesday, 8 August 2017



Walau banyak mana sekalipun kebaikan yang kita buat
Tapi disebabkan hanya satu kesalahan
Semua kebaikan tu orang akan lupa

Tak mudah nak buat sesuatu dari hati yang ikhlas
Kau tahu?
Tapi kau ungkit semua perkara
Itu kau cakap kau ikhlas?
Itu ke erti sahabat?

Susah kalau jadi manusia yang tak boleh nak terima takdir
Susah kalau dalam fikiran tu asyik fikir perkara negatif
Susah kalau hidup tak boleh nak faham masalah orang lain

Macam kau cakap
Hidup ni umpama roda
Mungkin kau doakan aku akan terima balasan atas apa yang aku buat dekat kau
Tapi kau terfikir tak satu hari nanti perkara yang sama boleh jadi dekat kau

Hidup dalam kepompong suami??
Kau pun akan rasa hidup dalam kepompong suami kau
Tapi aku tak tau la kalau kau jenis yang takkan dengar satu pun cakap suami kau
Mungkin kau tak kan rasa macam mana rasa hidup dalam kepompong suami

Anyway, apa pun yang kau cakap pasal aku
Apa pun yang kau fikir pasal aku
Aku tetap doakan kau bahagia dengan suami kau
Semoga kau boleh jadi isteri yang baik dan ibu yang baik untuk anak-anak kau


-THE END-

Terima kasih, nanti singgah baca entry lagi ;)

Friday, 4 August 2017


Tiba-tiba tekak teringin sangat nak makan sushi. 
Kebetulan pulak officemate ajak makan dekat food court Hospital Pantai KL. 
Sebelah office je pun. 
Gembira hati sebab tercapai hajat nak makan sushi. 

Dapat makan sushi macam orang tak pernah makan. 
Punya la tekak tu teringin. 
Eh, tekak yang teringin ke anak mama yang teringin ni? Hehehe
Mama kot yang over. Hahaha

Image result for sushi cartoon


Actually badan tak berapa nak sihat dua tiga hari ni.
Semalam tiba-tiba rasa sakit tekak & selsema.
Tapi kuatkan semangat sebab tak nak demam.
Hari ni rasa okay sikit.
Alhamdulillah.
Selera makan pun makin bertambah.
Mama harap anak mama sihat je dalam perut ni.
Hehehe

Mama & Papa love you so much!

Image result for pregnant cartoon


-THE END-


Terima kasih, nanti singgah baca entry lagi ;)

Wednesday, 2 August 2017



Alhamdulillah. I'm a mommy to be now.

First trimester : I'ts a hard time for me. Patutlah kita tak boleh derhaka dengan ibu. Sekarang aku dah rasa macam mana susah nak jadi ibu. Saat yang paling sukar untuk aku lalui. Allah dan suami je yang tau macam mana keadaan aku. I can't eat anything. Setiap kali makan akan muntah. Sampai rasa dah tak ada energy langsung dalam badan. At last husband bawak aku pergi hospital. Aku admit 3 hari. Dekat hospital seronok. Sebab boleh makan semua benda. Rasa bahagia dan bersyukur sangat dengan Allah sebab bagi nikmat macam tu. Alhamdulillah sekarang kandungan dah 3 bulan 2 minggu. Aku dah habis lalui saat yang paling sukar tu dan aku harap Allah akan terus bagi aku kesihatan yang baik dan kekuatan untuk aku jaga kandungan aku dengan baik.

Related image


-THE END-

Terima kasih, nanti singgah baca entry lagi ;)

Wednesday, 22 March 2017


Related image
Alhamdulillah

10 Mac 2017

I'm officially being his wife 👰

Thank you Allah. I'm very grateful to you

Because :

You give me a husband who are very love me, taking care of me, responsibility, accept me as the way I'am

Dear husband,

Thanks for being my husband
May Allah give a lot of abundance in our marriage
May I will be a good wife to you
I love you very much
May this marriage happy until Jannah

Akad Nikah

Officially Husband & Wife

 Reception

Thank you my gorgeous bridesmaid❤ 

-THE END-

Terima kasih, nanti singgah baca entry lagi ;)