Total Pageviews

Wednesday, 22 March 2017



Alhamdulillah

10 Mac 2017

I'm officially being his wife πŸ‘°

Thank you Allah. I'm very grateful to you

Because :

You give me a husband who are very love me, taking care of me, responsibility, accept me as the way I'am

Dear husband,

Thanks for being my husband
May Allah give a lot of abundance in our marriage
May I will be a good wife to you
I love you very much
May this marriage happy until Jannah

Akad Nikah

Officially Husband & Wife

 Reception

Thank you my gorgeous bridesmaid❤ 

-THE END-

Terima kasih, nanti singgah baca entry lagi ;)

Sunday, 25 September 2016





Aku masih ingin terbang ke bulan
Dan memeluk semua bintang-bintang
Aku masih ingin terus berjalan
Tanpa ada ikatan

Tak kan ku biarkan rasa kecewa
Membuat ku diam dan tak bersuara
Ku yakin di suatu saat nanti
Ada cinta abadi


Sayang,
The way i have been said is not mean i dont like whatever you do
Just because im worried
Just because i love you
Please dont get wrong what i say
I just want to remind you

I know you can take care of yourself
Yeah. I know that.
Sorry if im wrong

Terima kasih, nanti singgah baca entry lagi ;)

Wednesday, 21 September 2016


Aku cerita sikit la apa jadi masa last weekend tadi

Ini dah kira acara tahunan untuk family sebelah mak aku la (Sebelah abah tak de adik beradik)
Okay ceritanya memang happening la
Boleh kira ramai jugak la yang hadir kali ni
And macam biasa aku orang sebalik tabir yang handle itu ini

Okay tak nak cerita lebih-lebih sangat
Korang tengok je apa yang aku letak dekat bawah ni

Moraf of the story is
"Air dicincang takkan putus"
That's FAMILY

My big family

Team Parit Baru

 Tak cukup ahli

Eh!!!

video

Bye



Terima kasih, nanti singgah baca entry lagi ;)

Wednesday, 14 September 2016




I have never known anyone as loving and caring as you
Never met anyone as selfless and pure as you
You can make me smile for no reason
You can make me laugh like I never have before
In some weird way, you made me discover who I really am
Im blessed to love you as my special partner
I am so blessed to have such a wonderful person in my life
I always love you
Thank you for always being there for me and thank you for being you
I am sorry that sometimes I got a little jealous
Thinking that someone else could make you happier
And love you better than I can
But I need you to know how much I love you
I wish you can make me happy and always smile
You are my prince heart
I love you for who you are
Thanks for being my love, my best friends and soon you will be my husband
InsyaAllah πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰
I really hope that we can live together with happiness forever and hereafter
No more to say, just hope you are happy with me dear 😘

I Love You So Much !







Terima kasih, nanti singgah baca entry lagi ;)

Sunday, 11 September 2016




Sorry if i got jelous sometimes
If you can feel what I fell
You might be understand me

But its okay
I know I need to understand you
What you do
Where you go


Ehhh mesti korang tak faham apa aku merapu tu kan???
Hehehe

Actually aku nak tanya korang.
Pernah tak tiba rasa cemburu korang tu melebih-lebih???
Kira macam overdos la kalau makan ubat kan.
Maybe kita as a woman boleh control perasaan cemburu tu.
But how???
Normally perempuan ni susah sikit kan nak kawal emosi.
Aku tau sebab aku pun macam tu. Hahaha πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Dont weird about this. This is normal thing.

To Sayang,

Sometimes saya bising, saya membebel bukan sebab saya marah awak,
tapi sebab saya sayang kan awak and saya tak nak perkara lama berulang balik
Sebab benda tu sangat-sangat menyakitkan
Dan saya x sanggup nak lalui perkara tu untuk kali ke dua.

Okay bukan nak cakap yang sedih-sedih pun.
Cuma nak share sikit isu cemburu ni.
Sebab cemburu ni kalau dah terlebih mungkin akan rosakkan satu hubungan tu
So, remember!!!
Kalau nak cemburu biar bertempat dan pasangan kena saling memahami
Jangan sorang je yang kena faham but must understanding each other

Ok bye!





Terima kasih, nanti singgah baca entry lagi ;)

Monday, 23 May 2016


Semua orang ada impian
Ada cita-cita
Sama jugak macam aku
Aku ada impian

Impian aku tetap sama macam dulu
Aku nak bina mahligai dengan insan yang sayangkan aku
Aku nak hidup bahagia dengan dia
Dan aku nak habiskan seluruh hidup aku dengan dia

Semoga dia dapat jadi pembimbing aku menuju jalan Allah
Semoga dia dapat menjaga aku sebaiknya
Semoga Allah berkati hubungan aku dengannya

InshaAllah aku akan terus sayangkan dia sampai nafas aku yang terakhir
Semoga aku dapat menjadi isteri yang baik untuk dia
Semoga dia dapat menerima aku seadanya

Sayang,
Tak ada apa yang saya mampu beri selain kasih dan sayang yang ikhlas untuk awak
Saya harap kasih sayang awak pada saya takkan pernah kurang
Semoga dapat jadi suami yang baik untuk saya dan ayah yang baik untuk bakal anak-anak kita

Love me Love you



Terima kasih, nanti singgah baca entry lagi ;)

Friday, 6 May 2016



Hollaaa Dear!
This entry is special for you (my fiancΓ©e)

Firstly saya nak wish Good Luck and all the best to you for your tournament
Saya tau sayang boleh. Sayang kan best player futsal. Banyak game dah sayang jadi juara
Saya tumpang happy tengok sayang berjaya.

Second, have a save journey tomorrow. Semoga selamat pergi selamat balik ye sayang.
Sayang belum pergi lagi but I already miss you. Hehehe
Semoga balik nanti bawak balik title juara lah ye.

Dont worry dear, I will support you all the way.

P/S : Tolong rindu saya ya. Hahaha

I love you so much sayang!

THE END

Terima kasih, nanti singgah baca entry lagi ;)